Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

A borsodi pályák bűvöletében A borsodi pályák bűvöletében
Felkészülve várja a 26. HELL Miskolc Rallye-t az LPWMSport párosa, a Lovász Pál – Kürti Tamás egység, akik kicsit több mint egy évvel korábban... A borsodi pályák bűvöletében

Felkészülve várja a 26. HELL Miskolc Rallye-t az LPWMSport párosa, a Lovász Pál – Kürti Tamás egység, akik kicsit több mint egy évvel korábban itt érték el legjobb Országos Rallye Bajnoki eredményüket, egy abszolút hatodik helyezést.

A páros szerdán egy teszttel készült, ahol újra a versenyre hangolódás, a beállítások és a gumik tesztelése volt a céljuk.

„Készülünk a Miskolc Rallye-ra, bár az üzleti elfoglaltságok nagyon leterhelik a hétköznapjaimat, de a versenyzés is fontos számomra. Ilyenkor tudok kicsit kibillenni a sűrű munkás időszakból. Mindig hihetetlen légkör indítja el ezt az eseményt, a salakpályás prológ egy igazi rally ünnep. Tavaly nagyon jó versenyt zártunk Miskolcon, az abszolút hatodik helyet szereztük meg, amit most is elfogadnék” – kezdte a beszélgetést Lovász Pál.

Ismét nagyon erős mezőny jött össze, a nevezési lista alapján 23 R5-ös lesz ott a borsodi verseny rajtjánál. A sok erős ellenfél mellett az időjárás is egy fontos tényező lehet. Nagy hőségre kell számítani, ami igénybe veszi majd a versenyzőket és a gumikat is.

„A verseny külön nehézsége, hogy kétfajta aszfaltra kell megtalálni a beállítást. Hiszen két rosszabb minőségű és két jobb burkolattal fedett szakaszra kell felkészülnünk. Ez mellett, ha esne az eső arra is kell, hogy legyen tervünk. Számunkra több kihívás lesz a hétvégén, de arra fogok összpontosítani, hogy hiba nélkül, gyorsan teljesítsem a szakaszokat Tamással” – foglalta össze gondolatait a verseny előtt Pál.

„A csapat rendben felkészítette az i20-ast Miskolcra, amit szerdán sikerült megmozgatnunk. Embert próbáló versenyre számítok. A nagy hőség, vagy akár egy kis csapadék is boríthatja a borítékolhatót, ezért mindenképpen nagy koncentrációra lesz szükségünk. Ha az elmúlt éveket nézzük, Miskolcon jól szerepeltünk, szeretem az ottani pályákat és hangulatot. Ezen a versenyen meg kell dolgozni a jó helyezésért, szeretnénk ott lenni a top tízben” – tette hozzá Kürti Tamás.

A 26. HELL Miskolc Rallye pénteken kezdődik az átvételekkel és a népkerti salakpályás prológgal, majd szombaton tizenkét szakaszt kell teljesíteni a versenyzőknek, hogy a DVTK stadionnál kialakított célceremónián átvegyék díjaikat.

Partnereink: B Euro Car Kft. – BCTC – BUS-CAR-TRUCK CENTER Kft. – ISUZU BUS HUNGARY Kft. – KF Mini Bus Kft., EXPERT Lajta, HUNNOID, Kaláka Pincészet.

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük