Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

A Zemplén Rally volt életünk legörömtelibb versenye A Zemplén Rally volt életünk legörömtelibb versenye
Nagyon határozott és magabiztos autózással a 12 gyorsasági szakaszból nyolcat megnyert Csomós Mixi és Nagy Attila a Zemplén Rallyn. A HUMDA Academy által támogatott... A Zemplén Rally volt életünk legörömtelibb versenye

Nagyon határozott és magabiztos autózással a 12 gyorsasági szakaszból nyolcat megnyert Csomós Mixi és Nagy Attila a Zemplén Rallyn. A HUMDA Academy által támogatott páros mindössze 2,7 másodperc hátránnyal végzett a második helyen a 2020-as WRC2-es világbajnok mögött, miközben életük legjobb és legörömtelibb versenyével zárták az idei szezont.

Jó verseny volt, jóízűt autóztunk, hibátlan volt az autó, kiváló volt a csapatmunka, a Hankook lágy gumijai zseniálisan viselkedtek, a szurkolók pedig leírhatatlanok voltak – összegezte Csomós Mixi fülig érő szájjal a hazai versenyükön tapasztaltakat. 

Tavalyról volt már egy jó alap itinerünk, ami komoly előny, de azt éreztem, hogy jóval magabiztosabban tudunk versenyezni. A tavalyi időeredményeikhez képest is sokat javultunk, az pedig óriási dolog volt, hogy Mads Ostberggel tudtunk versenyezni és hogy több gyorsaságit is nyertünk előtte. Nyilván ő a bajnoki címre hajtott, és nem kellett feltétlenül nyernie, de így is jó meccset vívtunk vele. 

Három hibám volt. Kettő mindjárt a második gyorsaságin, ahol kétszer is megforogtunk. Az elsőnél túl gyorsan értünk a kanyarhoz, és bár szerintem még elfért volna, inkább ráhúztam a kéziféket. A másik hibám három–négy kanyarral később volt, ott egyesben forogtunk meg. Amikor láttam a célban, hogy csak 30 másodpercet veszítettünk, akkor megnyugodtam, hogy nem olyan sok a hátrányunk. 

Vasárnap az első gyorsaságin bealudtam, ott 6,4 másodpercet kaptunk. Az utolsó gyorsaságin a ködben viszont mi szaladtunk egy jót, így csak 2,7 másodperc maradt a hátrányunk. 

Jó lett volna egyszer legyőzni Ostberget, de egyáltalán nem bosszant, hogy megint ilyen kis különbséggel kaptunk ki. Ha azt veszem, hogy az elmúlt két versenyen 300 gyorsasági kilométer után 0,7 és 2,7 másodperc a hátrányunk egy világklasszissal szemben, akkor arra csak büszkék lehetünk. 

Természetesen gratuláltunk Madsnak és a Citroën Racing Teamnek a célban, abszolút megérdemelten nyerték ezt a versenyt és a bajnokságot is.”

Nagy Attila a verseny előtt még óvatosan nyilatkozott, hogy nem minden szakaszon lesznek gyorsak, de a verseny az ő várakozását is felülmúlta. 

Mádra és Disznókőre gondoltam, hogy nem fog feküdni nekünk – mondta Nagy Attila. – Eddig bármilyen autóval versenyeztünk ezeken a pályákon, mindig kaptunk a kategória győztestől tíz másodpercet, és nem értettük, hogy hol. Most már tudom. 

A legbeszédesebb példa talán a sima jobb, sima bal padló, hatvan, nagy fék, jobb 3 volt. A nagy fék most elmaradt, de nem azért, mert Mixi vakmerő lett volna, hanem mert nem kellett, egyszerűen csak átdobta a kanyaron az autót. 

A Barum Rally után nagyon fontos volt, hogy Ózdon összeszedetten tudjunk versenyezni. Erre most rátettünk egy lapáttal. Etapon viccelődtünk, de a gyorsaságira megint megvolt a koncentráció. 

Biztos vagyok benne, hogy ez volt eddig Mixivel a legjobb versenyünk, és egyben a legörömtelibb is. Nagyon jól éreztük magunkat az autóban, a csapatunkkal a szervizparkban, a közönség pedig egyszerűen hihetetlen volt. Nem tudtam úgy felnézni a gyorsaságikon, hogy ne láttam volna egy Mixi, Ati molinót, vagy a csapatpólónkat. Leírhatatlan érzés ez a szeretet, ami minket körbevesz. 

Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette számunkra ezt a nagyszerű versenyt, a családjainknak, a csapatunknak, a támogatóinknak, a szurkolóknak és különösen a Hankooknak, mert fantasztikusan jól működtek az abroncsaik.”

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Csomós Mixi–Nagy Attila páros a Zemplén Rallyn ugyan befejezte az idei versenyszezont, de november 19-én minden szurkolót várnak a RabócsiRingre, ahol a GR Motorsport közönségtalálkozóján szeretnék megköszönni az egész éves szurkolást. 

Csomós Miklós és Nagy Attila szereplésének együttműködő partnerei

GR-Motorsport, RTH Versenyabroncs Kft., a HANKOOK versenyabroncsok Kelet-európai forgalmazója, CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS- Gépész Kft., HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Melléklet: jogdíjmentesen felhasználható fotó 

Fotó: Csomós Mixi

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük