Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Akár bajnoki címet is szerezhetnek hétvégén Mads Østbergék Akár bajnoki címet is szerezhetnek hétvégén Mads Østbergék
Utolsó fordulójához érkezett az idei magyar rallybajnokság, ahol a Citroën Rally Team Hungary egy világbajnok párost indított. Mads Østberg és Torstein Eriksen a WRC2... Akár bajnoki címet is szerezhetnek hétvégén Mads Østbergék

Utolsó fordulójához érkezett az idei magyar rallybajnokság, ahol a Citroën Rally Team Hungary egy világbajnok párost indított. Mads Østberg és Torstein Eriksen a WRC2 sorozatban is érdekelt volt a szezonban, emiatt két magyar versenyen nem tudtak rajthoz állni, ennek ellenére a zárófutam előtt még akár a bajnoki címre is esélyesek. Ennek szellemében várják a Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval a zempléni viadalt, ami egyben beleszámít az Európa bajnokság értékelésébe is.

Spanyolországban fejezte be a WRC2 szezont a norvég páros. A világbajnokságon külön értékelik a pilóták és a navigátorok teljesítményét, a futam elején egy defekt elvette a lehetőségét annak, hogy mindketten újra bajnokként ünnepeljenek, de a navigátori címért nagyot harcolt a norvég duó és az utolsó szakaszt is megnyerve Torstein Eriksen navigátorként újra a WRC2 világbajnoka lett!

Ilyen előzményekkel érkeztek a fiúk a Rally Hungary-t megelőző tesztre. „Nem úgy alakult a szezonunk, ahogy azt elterveztük.” – mondta kicsit szomorúan a norvég világbajnok. „De most itt vagyunk újra Magyarországon, nagyon szép környezetben versenyezhetünk és csak erre összpontosítunk!

Az Európa bajnokság szinte teljes élmezőnye benevezett a futamra, ami külön inspiráló a Citroën Rally Team Hungary párosa számára. „Sokan indultak már korábban ezen a versenyen, így ők egy kicsit előnyben vannak velünk szemben, de megpróbáljuk a múlt heti formánkat hozni és bízunk benne, hogy mi is és a nézők is nagyon fogják élvezni a küzdelmeket!”

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval két futamgyőzelmet szerzett a csapat a szezonban és annak ellenére, hogy két versenyen nem indultak, matematikailag még bajnoki esélyesként állhatnak oda a rajthoz. „Nagyon gyorsak a magyar srácok, jól ismerik a pályákat, de a viking vér hajt bennünket, az autónk nagyon jó, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.”

Péntek délután egy superspeciállal kezdődik a Rally Hungary Máriapócson, szombat és vasárnap a zempléni pályákon versenyez a több, mint 150 páros és vasárnap este a nyíregyházi céldobogón ünnepelhetnek a bajnokok. Az eseményt a magyar SportTV és az EuroSport is közvetíti.

Az Országos Rally1 Bajnokság állása az utolsó futam előtt*:

1. Hadik András        Kertész Krisztián          Ford Fiesta R5 MkII                                  164 pont

2. Csomós Miklós      Nagy Attila                  SKODA Fabia R5                                      155 pont

3. Mads Østberg       Torstein Eriksen          Citroën C3 Rally2                                     134 pont

4. Klausz Kristóf        Csányi Botond             SKODA Fabia Rally2                               **131 pont

3. Osváth Péter        Papp Tamás                 SKODA Fabia R5 Evo                                **93 pont
* Maximálisan 45 pont érhető el a zárófutamon.

** Ezek a csapatok még nem mínuszoltak

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

#C3Rally2Family #CRTH

kiadja: Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük