Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Reméljük utolsókból lesznek az elsők… Reméljük utolsókból lesznek az elsők…
Kicsit fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel fut neki majd a zempléni pályáknak Kurtos Róbert és Fridrik Gergő. Mesélj… mivel telnek a napjaid a verseny... Reméljük utolsókból lesznek az elsők…

Kicsit fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel fut neki majd a zempléni pályáknak Kurtos Róbert és Fridrik Gergő.

Mesélj… mivel telnek a napjaid a verseny előtt?

– Leginkább a soron lévő Nyíregyháza – Zemplén Rally szervezésében segédkezem, úgyhogy látástól-mikulásig azon ügyködünk, hogy színvonalas és mindenki számára megfelelő versenyen harcoljanak, harcoljunk mi versenyzők. De tudjuk…olyan nincs, hogy minden mindenkinek megfeleljen. Számtalan teendő van még az utolsó utáni percekben is, küzdünk, mint „disznó a jégen”, de sem most, sem a pályán nem adjuk fel a csatát.

Jutott idő a Mitsubishi felkészítésére?

– Persze, hogyne…van a kocsi alatt négy kerék…és gurul is. Naaa jó viccet félretéve nem sok időt fordítottunk most magunkra, de az alkatrészek legalább megérkeztek és újra versenyezhetünk. Sajnos a programozásról lecsúsztunk, így most marad a régi beállítás, remélem nem lesz olyan lajhár, mint legutóbb.

Egy álmod válik valóra az I. Pálháza Rallyval?

– Igen, ha Pálháza, akkor sokaknak én ugrok be…és ez egyik oldalról jó, mert szívesen segítünk, de a másik oldalról kicsit nyomasztó, hiszen az elvárások magasak. De mivel a versenyzésben és a szervezésben is szeretnénk a maximumot nyújtani, mindenképpen nehezebb lesz helytállni két helyen, mint egyéb versenyeken részt venni…valahol az ország másik felén, ahol csak csapatjuk és kész. Ennek ellenére mindent megteszünk majd, hogy jól szerepeljünk. Viszont jó érzéssel töltene el, ha minél többen távoznának majd elégedetten a futamról, amiről még évek múlva is úgy beszélnének a külföldi csapatok és a hazai párosok egyaránt, hogy klassz volt a szőlők közti viadal, és a szurkolók is élményekkel távoznának.

Visszacsúsztatok a harmadik helyre a kimaradt futamotok miatt.

– Igen, ez kereken öt pontot jelent most, amivel elsőkből jelenleg utolsók lettünk…a Production Car Kupa dobogója szempontjából. Ez persze nem veszi el a kedvünket, a terv az…ha fáradtan is, de nem adjuk fel…küzdeni fogunk a hátralévő versenyeken, és örülnénk, ha a befektetett energiánk mégis megtérülne.

Partnereink:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük