Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Az élmény is fontos Az élmény is fontos
A Mikulás Ralin elköszönt régi bajnok autójától Jánosa Ákos, aki szerint csak komolyabb technikával lehet lépést tartani majd a Fordokkal. Milyen volt újra a... Az élmény is fontos

A Mikulás Ralin elköszönt régi bajnok autójától Jánosa Ákos, aki szerint csak komolyabb technikával lehet lépést tartani majd a Fordokkal.

Milyen volt újra a Peugeotban ülni?

– Azt gondolom, hogy ebből a kompozícióból, ami így egységesen volt, ez az autó és ez a gumi, ebből nagyjából ezt lehetett kihozni. Verseny előtt is lenyilatkoztam, hogy amennyiben nem lesz nagy eső és sár, akkor a Fordok el fognak menni, ez így is történt igazából. Brutális, ahogy haladnak vele, jobb a nyomatékuk, nagyobb a végsebességük, jobbak…ennyi. Technikailag fejlettebb, ez nem azt jelenti, hogy a Peugeot nem jó, csak egy összecsapáshoz már talán kevés.

Az időjárás is nektek kedvezett.

– Valóban. Egyébként száraz volt a pálya, a szervezéssel sem adódtak gondok, a körülmények tökéletesek voltak, hogy egy jót autózzunk murván. A gyorsok tetszettek, viszont érezhetőek az autók közötti különbségek, ahogy a versenytársak haladtak a Forddal és mi a Peugeottal.

Milyen párost alkottatok Csabival?

– Belül mi nagyon jól éreztük magunkat, én is Csabi is, sokat csúszkáltunk és ugrattunk, de az eredmény mindig mást mutatott, mint amire számítottam. A Ford mikor meg tud tapadni, akkor nyomatékból azért elég jól el tud szaladni. De a Peugeot hibátlanul működött, semmilyen problémánk nem volt a versenyen. Az itiner is úgy lett összerakva, ahogy akartam, tehát panaszra semmi okom… ilyen tekintetben, de azért mégis vágytam volna valamivel jobb eredményre. Viszont így is azt mondom, hogy jó élményt adott a 2018-as bajnok autóm, de úgy érzem ez kicsit búcsú is volt, elköszöntem ettől a technikától.

Tervek jövőre?

– Idén ennyi volt számomra a ralizás, a jövőbe pedig nem látok, ha most kellene mégis válaszolnom erre, akkor nem érzem fényesnek az utat. Most minden nehéz és képlékeny, butaság lenne bármit is mondani előre. Várjuk, hogy alakulnak a világban és kis hazánkban a dolgok, aztán majd meglátjuk hogyan és merre tovább. Köszönöm szépen a partnerek bizalmát és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.

Partnereink:

A-VÉD Kft.; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; Kamiker Kft. – Nyomda;ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: MGR Images

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük