Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Bajnoki döntő Bajnoki döntő
A historic E2-es kategória első helyén érkezik Tóth-Gili Tamás és Aczél András Toyota Corolla GTI-vel a szezonzáró Zemplén Rallyra. A bajnoki döntő fogalma nem... Bajnoki döntő

A historic E2-es kategória első helyén érkezik Tóth-Gili Tamás és Aczél András Toyota Corolla GTI-vel a szezonzáró Zemplén Rallyra. A bajnoki döntő fogalma nem ismeretlen Gili számára, hiszen vízilabdában többször is megtapasztalta már, azonban a rallyban ez az első alkalom, hogy bajnoki címért szállhat harcba. A sors iróniája, hogy legnagyobb ellenfele szintén egykori vízilabdázó. 

„Ez az első teljes évem rallyban, úgyhogy sok alkalmam még nem volt bajnoki címért versenyezni, de el kell hogy mondjam, pont ugyanazt érzem, mint a vízilabda bajnoki döntők előtt – nevet Tóth-Gili Tamás. – Ha már ott leszünk a pályabejáráson, akkor rendben lesz minden, de az előtte lévő pár napban nem nagyon találom a helyemet. 

Próbáltam a legkomolyabban felkészülni, edzőterembe jártam, reflexgyakorlatokat végeztem, futottam, szimulátoroztam és nagyon sok belsőkamerás felvételt néztem. Az egyetem mellett nem volt könnyű, de minden szabadidőmben a versenyre készültem. 

Nagyon sokat beszélgettünk a Zemplén Rallyról Plesz Márkkal is, aki a legnagyobb ellenfelem az E2-es bajnokságban, vicces, hogy korábban Márk is vízilabdázott. Bár Németh Balut sem szabad elfelejti, még ő is lehet bajnok és ő is nagyon jó versenyző. 

Tegnapelőtt meglátogattam Márkot a műhelyében, kipróbáltam a Zsiguliját. Szerintem mind a ketten nagy bajban lennénk, ha most autót kellene cserélnünk, mert két teljesen más karakterű kocsiról van szó. 

Az E2-es bajnokságot 1,6 pont előnnyel vezetjük. A csapatunk próbálta számolgatni nekem, hogy mi kell a bajnoki címhez, de szerintem úgy lenne a legstílusosabb, hogyha megnyernénk a versenyt. Ez a célunk. De ha Márk nyer, és a második hellyel leszünk bajnokok, akkor sem fogom telesírni a párnámat. 

A Toyota készen áll. Kuplungot kellett cserélni benne, azon kívül csak revíziózták a srácok. 

Nehéz verseny lesz, ahol nem lesz könnyű dolog célba érni, de egy bajnoki döntő soha sem lehet könnyű. 

Hú, nagyon várom már, hogy elkezdhessük a pályabejárást.”

Tóth-Gili Tamás és Aczél András együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Proformance Rally Classic 

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük