Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Dobogós helyezéssel kezdődött Velenczei Ádámék szezonja! Dobogós helyezéssel kezdődött Velenczei Ádámék szezonja!
Tavaly az első verseny végén egy nagy bukás rányomta az egész éves szereplésre a bélyegét. Ennek megfelelően most Velenczei Ádám elsődleges célja a szezonnyitó... Dobogós helyezéssel kezdődött Velenczei Ádámék szezonja!

Tavaly az első verseny végén egy nagy bukás rányomta az egész éves szereplésre a bélyegét. Ennek megfelelően most Velenczei Ádám elsődleges célja a szezonnyitó Salgó Rally-n a biztos célbaérés volt. Vánsza Zsolttal az első bajnoki futamukon végül a nógrádi megyeszékhelyen a céldobogó harmadik helyére állhatott a szécsényi születésű pilóta és bízik benne, hogy még tudnak gyorsulni az év folyamán.

„Azt gondoltam a verseny előtt, ha a sikerül a dobogón végeznünk, akkor az már mindenképpen jó dolog.” – mondta az előkészületekről Velenczei Ádám. „Az volt a fő cél, hogy befejezzük a futamot! Tavaly az első verseny utolsó gyorsaságiján eldobtuk az autót és az elrontotta az egész évet. Ez a harmadik hely pedig most erősített rajtunk, jó évkezdetnek mondanám.”

Két napos teszttel kezdte a szezont a csapat. “Nagyon jól felkészített autót kaptunk a ToppCars csapatától, amit ezúton is köszönök nekik! Érdemes volt a verseny előtt két napot tesztelni. Mentünk már ezzel az autóval korábban, vannak alapbeállításaink, de minden évben kap egy kisebb fejlesztést a SKODA és sikerült jól beállítanunk az autót. Ez is kellett ahhoz, hogy komfortosan tudjunk versenyezni és stabilan ott tudjunk menni az elejében.”

Idén Vánsza Zsolt ült be Ádám mellé. Zsolt megtapasztalta már korábban, milyen is egy SKODA Fabia R5-öt vezetni, és a jobb oldal sem idegen számára. „Zsoltival most volt az első közös, tétre menő bajnoki futamunk és azt kell mondjam: tökéletesen végezte a dolgát! – összegezte az első versenyüket a pilóta. „Le a kalappal, ahogy például elmondta a ceredi pályát, ami szerintem az egyik legnehezebb gyorsaságija a magyar bajnokságnak. Nagyon jó hangulat volt az autóban! Amikor komolynak kellett lenni, akkor komolyak voltunk, de tudtunk viccelődni, nevetni, amikor oldani kellett a feszültséget. Jó lesz ez az év, úgy gondolom!”

Egy versenynap, három különböző gyorsasági szakasz, három körben. Ez volt a Salgó Rally programja. „Folyamatosan szereltünk etapon, hiszen az első és az utolsó gyorsasági a körben jó minőségű volt, míg a köztes szakasz dobálósabb, szűk erdei pálya volt. Minden gyors után állítottunk az autón, ezt jól kitaláltuk a teszten és jól is működött. Ezeken az autókon annyi beállítási lehetőség van, hogy szinte minden pályára külön-külön lehetne a legjobb setupot megtalálni.”

Abszolút harmadik helyen végzett a Velenczei – Vánsza duó a szezonnyitón. „Látszott az időkön, hogy 6-7 páros nagyon közel autózik egymáshoz. Bármi lehet. Aki jobban beletalál, akinek egy-egy pálya jobban fekszik, az tud előrébb végezni. A világbajnok Mads Ostberg rutinja megmutatkozott a ceredi pályán. Először ment rajta és egy nagyon komoly idővel kezdett és állandó tempón tud menni. Nehéz ellene versenyezni, nehéz lesz bárhol is megverni őt. Szoros volt a vége. Nem voltunk messze a második helytől, még látom, hogy van potenciál bennünk és az autóban is. Még nem tudtuk kiautózni teljesen magunkat. Tavaly hiányzott ez az érzés, most pedig még érzem, hogy van még ebben. Ezt szeretnénk folyamatosan kiautózni!”

A magyar ralibajnokság következő versenye az április 23-án megrendezésre kerülő Boldogkő Rally lesz.

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiAdam

A csapat partnerei:
Betonútépítő, Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, AIR TRADING, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., EFTECH, FLOW FUEL, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, RAPID-BETON, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem

Kiadja: Dudás Endre, a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros sajtófelelőse

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük