Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

<strong>Egyetlenegy ellenfelem lesz…saját magam</strong> <strong>Egyetlenegy ellenfelem lesz…saját magam</strong>
A Salgó Ralin elég esélyes a dobogóra Kurtos Robi és Fridrik Gergő, leginkább azért, mert jelenleg egyedül vannak sajnos a Production Cup-ban nevezve. Kilegóztátok... <strong>Egyetlenegy ellenfelem lesz…saját magam</strong>

A Salgó Ralin elég esélyes a dobogóra Kurtos Robi és Fridrik Gergő, leginkább azért, mert jelenleg egyedül vannak sajnos a Production Cup-ban nevezve.

Kilegóztátok ismét magatokat a Mitsubishi revíziójával?
– Persze, ezt minden évben egy jó kis rituálé nálunk. Szétdobáljuk darabjaira, aztán meg ahogy időnk engedi összerakjuk. Nem mondom, hogy ha álmunkból felkeltenek, vagy csukott szemmel csináljuk, de végül sosem kellett még emiatt háttal ülnünk a versenyautóban. Viccet félretéve tényleg szép lesz ismét, ha más nem addig, míg meg nem karcoljuk egy kicsit a dekort. Bár ezt soha nem szoktuk betervezni előre.

Mondd, hogy már készen álltok a Salgóra.
– Mondanám, de nem tudom, mert igaz már gurultam az autóval, de még vár rá a futóműállítás és a programozás. Azt, hogy mire lesz időm, nem látom előre, mert mint mindig a hétköznapjaink is sokszor másképp alakulnak a tervezetthez képest. Rengeteg más dologra kell időt szánnom, ezért valószínűleg nem én leszek a legkipihentebb a versenyzők közül, de ott leszünk, mert természetesen még így is várjuk, hogy már beülhessünk a versenyautóba.

Marad minden a régiben, ORC – Production kupa?
– Persze, ezzel a technikával nem sok lehetőségünk marad. Már annak is örülnénk, ha folyamatosan többen lennénk a kategóriában. De most úgy látom saját magunk ellenfelei leszünk – nevet Robi. Legalább így nem olyan nehéz dobogóra állni, mert ennél nagyobb esélyem nem lesz. Egyébként humorizálunk rajta, de elkeserítő, hogy nincs kategória, nincs motiváció. Semmi baj…az RC2-ben vannak azért…szerintem iszonyat sok esélyünk lesz az R5-ösök ellen, de azt szokták mondani a remény hal meg utoljára.

Tavaly ez a versenyetek elszállt technikai gondok miatt, de mik az idei álmok?
– Bizony… nem volt egy sikeres verseny ez a múlt évben számunkra, akkor tüzeskedtünk akaratunkon kívül, de nem lett nagyobb baj szerencsére. Az idei tervünk, hogy legyenek versenyzők a Production Cup-ban, és kicsit több jó történjen már velünk, mert már most kijutott a rosszból. Annyit tudunk tenni, hogy ezen a futamon mi is azt gondoljuk majd magunkról, hogy egy R5-tel csapatjuk és hátha gyorsabbak leszünk még a gondolatnál is. Szurkoljatok…ránk fér majd.

Partnereink:
Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu, Bodnár Daru Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük