Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Érettségi után, verseny előtt Érettségi után, verseny előtt
Eseménydús hetek vannak Hangodi Bendegúz mögött: az idénynyitón aratott futamgyőzelme után letudta az érettségit, és készen áll a hétvégi Ózd-Eger ralira. A Peugeot 208... Érettségi után, verseny előtt

Eseménydús hetek vannak Hangodi Bendegúz mögött: az idénynyitón aratott futamgyőzelme után letudta az érettségit, és készen áll a hétvégi Ózd-Eger ralira. A Peugeot 208 Rally Kupában (és a 2WD kategóriában) némi meglepetést okozott a fiatal pilóta boldogkőváraljai sikere, ő azonban szeretné élvezni a lépéselőnyt, és a kétnapos versenyt.

„Túl vagyok az érettségin, és egyik tantárgy miatt sem kell nagyon izgulni, mert nem a kettes volt a cél, sőt, az emelt szintű angolnak muszáj nyolcvan százalék fölött lennie – mosolygott Hangodi. – Jó, hogy túl vagyok ezen is, most már csak a szóbeli van hátra a Mecsek rali hetében, de csak meglesz az is, úgyhogy most már koncentrálhatok száz százalékban a ralira. Ma teszteltünk, és még pénteken is tesztelünk egyet, hiszen megkaptuk végre a saját autónkat, amelyet a Berényi Racing szervizel, ahogy korábban is, és gyönyörű lett! A régi Peugeot-dizájn nagyon jól áll az új Peugeot-nak is, kíváncsi vagyok, hogy mutat majd a kocsi a gyorsaságikon készült fotókon. Ami a pályákat illeti, rettenetesen lobogós, tempós gyorsaságik várnak ránk, de én ezt szeretem. Mindegyik szakaszt ismerem, ami nagy előny, és bár az időjárás egy kicsit bekavarhat, próbálunk majd élvezni minden egyes kilométert.”

Hangodi elárulta azt is, az első versenyen aratott győzelem abszolút nem ró rá plusz terhet, sőt, talán egy kicsit még felszabadító is az érzés, hogy nem neki kell mások után loholni. A fiatal pilóta tehát csak jóra számít (ez így is van rendjén), de vajon milyen taktikát dolgozott ki az előttünk álló hétvégére a rutinos navigátor, a Dakar ralin tízszer rajthoz álló Bunkoczi László?

„Keveseknek adatik meg, hogy két egymást követő versenyen két vadonatúj autóval menjenek, nekünk most ebben lesz részünk, hiszen elkészült az autónk – mondta Bunkoczi. – Nyilván vannak alapbeállításaink, de a teszteken még dolgozunk azokon is, és nagyon várjuk a hétvégét. A királdi körgyorsasági és a sátai pálya a kedvenceim közé tartozik, de a többit is kedvelem. Most jön el az igazság pillanata, hogy a magasra tett lécet át tudjuk-e újra ugrani, de el kell mondanom, szigorúan más taktikával érkezünk Ózdra, mint ahogy az első versenyre. A célba érkezés a cél és az, hogy karcmentesen végigvigyük az autót a versenyen. Visszafogott és bölcs versenyzést szeretnék látni magunktól, már csak azért is mert a sofőröm végre leérettségizett, úgyhogy egy érett férfi vezeti majd az autót.”

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük