Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Feszített versenyre számítanak Feszített versenyre számítanak
Az Eger Rali most minden versenyző számára kicsit olyan lesz, mint egy újrakezdés. Ezért Hibján Joci és Szollár Csabi úgy gondolja kötelességük továbbra is... Feszített versenyre számítanak

Az Eger Rali most minden versenyző számára kicsit olyan lesz, mint egy újrakezdés. Ezért Hibján Joci és Szollár Csabi úgy gondolja kötelességük továbbra is anyait-apait beletenni az autóversenyzésbe, és nem feladni az álmokat…akármilyen nehéz.

Készen álltok az esti szakasszal megspékelt csatára?

– Úgy gondolom készen állunk…készen kell állnunk a folytatásra. Továbbra is él bennünk szerencsére a versenyszellem, így nagyon várjuk már az Eger Ralit. Próbálunk fejben ráhangolódni az éjszakai gyorsra, mert úgy néz ki ismét egy hosszú hétvége áll előttünk. Az első körben felmérjük a terepet, de aztán jön a java. A sötétben való csatázással semmi gondunk, de a másnapi korán kelés szokott fejfájást okozni. Megpróbálunk minél hamarabb magunkhoz térni reggel, hogy mire rajtolunk fittek legyünk.

Mire volt elég az a kis teszt Máriapócson?

– Jelenleg nem volt lehetőségünk másra, mint zárt pályán tesztelni, ami természetesen nem olyan, mint ha rendes körülmények között tesztelnénk a versenyhez hasonló szakaszon. Most ez jutott, ezzel kell megelégedni. Így is örülünk, hogy gurulhattunk kicsit, plusz egy számunkra teljesen új beállítást kaptunk, amit az egri futamon már használni is fogunk. Az egri pályák nem újak, mint igazából sok másik sem. Mindig alkalmazkodunk az adott feladathoz, és megpróbáljuk a maximumot kihozni belőle.

Milyen helyezéssel lennétek elégedettek?

– Sajnos vagy nem, de továbbra is eredménycentrikus maradok a versenyen, ezért majd próbálok mindenképpen felzárkózni a srácokhoz. Reménykedünk abban, hogy lehet egy problémamentes hétvégénk, ahol visszakaphatjuk kicsit az életünket ilyen téren is, az amúgy sem egyszerű hétköznapokkal karöltve. Elég volt, hadd jöjjön egy zökkenőmentes és jókedvűbb adok-kapok a raliban.

Benne lesz anyai-apai a hétvégében?

– Igen, úgy lesz, mert vágyunk egy igazán jó eredményre. Ennek érdekében megpróbálunk mindig arra koncentrálni, amit éppen csinálunk. Ez most az autóversenyzés lesz, mert most ott szeretnénk helytállni.  Figyelembe kell vennünk, hogy még most is jobb helyzetben vagyunk azoknál, ahol sorra maradnak el a futamok. Csináljuk gyerekek, ameddig lehet…toljuk neki! – mondta Joci lelkesen.

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Kelet Power Kft, Hungaro Hause Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; Lotus Car Kft.; A-VÉD Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: BRT

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük