Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Forddal mennek Hibjánék Forddal mennek Hibjánék
A Salgó Ralin Hibján Joci és Szollár Csabi végre megismerkedhet közelebbről is a Forddal. Ezzel egy régi álom teljesül…de mire is valók az álmok,... Forddal mennek Hibjánék

A Salgó Ralin Hibján Joci és Szollár Csabi végre megismerkedhet közelebbről is a Forddal. Ezzel egy régi álom teljesül…de mire is valók az álmok, ha nem arra, hogy valóra váltsuk őket.

Töretlen igyekezettel haladtok előre?
– Eddig is nagy hévvel készültünk a versenyekre, mióta visszakaptuk a ralihoz szükséges életkedvünket, de most ez hatványozottan igaz. Fel vagyunk pörögve, izgalmasan alakulnak mindig a viadalok…a defekteknek köszönhetően. Megjavítottuk most is szépen a felniket, amiket megütöttünk, újulunk és szépülünk futamról-futamra. Hatalmas izgalom van a csapatban, mert egy kis változatosságot viszünk hétvégén az életünkbe.

Ne csigázz…mondd már!
– Egy ideje motoszkál a fejemben, hogy ki kéne próbálni egy Fordot, és most az élet úgy kutyulta a kártyákat, eljött a mi időnk. Vagyis a Salgó Ralin debütálunk, de csak egy verseny erejéig…aztán majd meglátjuk mit ad a Citroen és a Peugeothoz képest. Mindenesetre tényleg fel vagyunk spannolva, mert ültem már Jánosa Ákos mellett a Fordban, ami élmény volt. Most a bal1-ből is megnézzük mit tud ez a technika. Sőt az sem titok, hogy idén még egy Rali4-es Peugeot-t is szívesen kipróbálnék, hogy legyen viszonyítási alapunk, és kerek legyen a paletta.

Erősebbnek gondolod a Peugeot-hoz képest?
– Persze. Biztosan nagyon gyorsak ezek az autók, hiszen látjuk a srácok időeredményin. Ezért is döntöttünk úgy, hogy kedden még részt veszünk egy teszten a verseny előtt, mégiscsak jobb előtte megismerkedni a kocsival, mint élesben elsőre beülni. Üléseket állítunk, a beállításoknak is szentelünk időt… és ami a legfontosabb a kilométerek gyűjtése, hogy mégis valamennyi tapasztalatot szerezzünk már a nagy küzdelmek előtt.

Tehát nagy ütközetre számítotok az új autóval?
– Mindig arra készülünk, aztán úgyis ott dől el minden. Elég húzós hét lesz, mert kedden tesztelünk, csütörtökön már pályabejáráson leszünk, pénteken és szombaton pedig biztos nagy csatáknak leszünk részesei. Nagyjából ismerjük a szakaszokat, minimális változás van benne. A kategóriatársak maradnak, ezért is várjuk ennyire, hogy hová tudunk beférkőzni, de nyilván ez leginkább a kilométerek és a tapasztatok gyűjtéséről fog szólni.

Partnereink:

VARGA-IC BT.; CSABABUSZ TOURS KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SMALL-EAST BT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; K+K SPEDIT KFT.; VÁR-TEAM KFT.; LAKI-SZIG KFT.; INTRUDAIR KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; Szakács és Társai Kft., ASONÁJ 2003 Kft.; CSMBT KFT.; HSC Motor; BERTI KLAUSZ

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: RallyFeeling

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük