Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Gyorsan és látványosan… Gyorsan és látványosan…
Nemrég szálltak ki a versenyautóból a srácok, de sosem hagyják ki a Mikulás Ralit. A Molnár Pisti-Novák Balázs párosnál ilyenkor mindig csak az a... Gyorsan és látványosan…

Nemrég szálltak ki a versenyautóból a srácok, de sosem hagyják ki a Mikulás Ralit. A Molnár Pisti-Novák Balázs párosnál ilyenkor mindig csak az a kérdés, hogy ki vezet…és ki navigál.

Murvára átépítve várja a rajtot a Micu?
Igen, a kocsi készen áll, de én még okmányirodába rohangálok, pedig annyi dolgom van, mint a nyúlnak húsvétkor… de marad ilyenkor a „Magad uram, ha szolgád nincs” – viccelődik Pisti. Szerencsére a versenyautó tényleg már csak azt várja, hogy róhassa a köröket. Előtte még pénteken részt veszünk a hivatalos teszten, lecsekkoljuk a kis féket, murva szettet, futóművet. A múltkor már szuperül muzsikált a gép FRT-n, de abból baj sosincs, ha újból és újból tesztelünk.

Akkor már csak oda kell állni a rajtvonalhoz, és elhozni, amit el lehet a kategóriában.

– Pont ez a tervünk. Szóval pénteken kicsit bemelegítjük a verdát… meg magunkat, aztán szombaton pályát járunk, vasárnap pedig megpróbáljuk mindenből kihozni a maximumot. Ezalatt azt értem, hogy fontos lesz az eredmény is, meg gyorsan is akarunk menni, de semmiképpen nem szándékozunk nagyobb kalandba bonyolódni. Mi is… és a nézők is érezzék jól magukat, miközben szépen odacsordogálunk a kategória elejébe. Így mindenki megkapná amiért kijött a versenyre, és szépen le is zárhatnánk az évet.

Idén Balázs ül az anyós ülésben?

– Igen, most ez jutott neki. Mi minden évben együtt megyünk ezen a versenyen, tavaly én navigáltam Balázsnak a BMW-ben, most meg ő fog nekem a Mitsubishiben. De mindenkit megnyugtatok, hogy a jobb oldalon is nagyon ügyes, nem lesz semmi probléma – nevet ismét Pisti. Ismerjük a pályákat, mert valóban sokat mentünk már rajtuk, de talán még kívülről nem tudná egyikünk sem elmondani. A hosszú pályák azért megkívánják a figyelmet és a pontosságot, de ehhez előtte írunk egy klassz itinert, aztán adjad neki, ami a csövön kifér. Az autónak nagy erőpróba egy ilyen murva, de minden jót megkap, hogy kibírja.  

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.
Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Sári Péter

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük