Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Kinyírta magát a Z4 motorja Kinyírta magát a Z4 motorja
Lángi Attiláék BMW Z4-e végre nem csak látványban, hanem tempóban is megmutatta, mire képes. A technika ördöge azonban nem engedte, hogy sokáig virgonckodjon. Az... Kinyírta magát a Z4 motorja

Lángi Attiláék BMW Z4-e végre nem csak látványban, hanem tempóban is megmutatta, mire képes. A technika ördöge azonban nem engedte, hogy sokáig virgonckodjon. Az Ózd-Eger Rallyt fel kellett adniuk motorprobléma miatt, és habár gőzerővel dolgoztak azon, hogy a június 4-5-ei Salgó Rallyn újra rajthoz állhasson a Lángi-Veres páros, ez sajnos most nem valósulhat meg.

Lángi Attila: Hihetetlen módon élveztem az Ózd-Eger Rallyt, de a technika ördöge most is keresztbe tett nekünk. Úgy tűnik, hogy a Z4 motortere nem tűr meg magában más motort, csak ami eddig volt benne, de az most meg kilyukadt. Az első, sátai szakaszon még rendben legurultunk, habár maradt benne éppen elég, majd Királd rajtjában, a beíró után egyszer csak megállt a motor. Fel kellett nyitnom az elejét, hogy rájöjjünk, mi a baj, de mivel az ugye már parc fermé terület, büntetést róttak ki ránk. Ezt teljes mértékig el is fogadtuk, hiszen mint mindig, most sem az időre hajtottunk, de biztonságra kellett játszanunk, mert szikrázgatott a motortér. Kiderült, hogy elfelejtettem meghúzni egy anyacsavart. Az utolsó 2 gyors kivételével azért teljesítettük az aznapi pályákat. Végig mentünk volna, de annyira megváltoztak az időjárási körülmények, hogy arra egyáltalán nem voltunk akkor felkészülve. Szépen nem tudtunk volna menni azon a két szakaszon, csak az életünkért küzdöttünk volna, így inkább úgy döntöttünk, hogy leadjuk a menetlevelet, és másnap a szuperrally keretein belül folytatjuk a programot.

Nagy lendülettel vágtunk neki a vasárnapnak, élveztem végig, de azért a vízátfolyások okoztak kisebb félelmeket, amik még most is bennem vannak a nyíregyházi derbi óta. Persze, idővel azért ezt is kimozogtuk, de azért kezdetben izgultam, és maradt is bent pár másodperc emiatt. A második kör 1. szakaszán szerettük volna megnyomni az időnket, aztán egyszer csak, 6. sebességi fokozatban már csak alapjáraton működött az autó… Csapágyas lett a Z4, ingadozott, csörgött-zörgött, majd elment az olajnyomás is. Így gurultunk le a pályáról, majd feladtuk a versenyt.

A motor megúszta abból a szempontból, hogy nem robbant fel, de mindent meg kell rajta csinálni. Darabjaira szedtük, és most olyannyira lesz újjáépítve, hogy minden csavart én rakok bele. Ezért non-stop dolgozom rajta, hogy a Salgó Rallyra újra legyen autónk. Nem csak újjáépíteni kell, de meg is kell járatni ahhoz, hogy magabiztosan tudjunk rajthoz állni a következő fordulóban. Amúgy a kocsi még sosem volt ilyen jó, még mindig el kell hinnem, hogy borzasztó gyorsan lehet vele menni az úton. Csak ez a motorstory nem tetszett most – főleg autószerelő szemmel. Ezért is döntöttem úgy, hogy most mindent én rakok össze benne.

Mindenképp szerettünk volna menni a Salgó Rallyn, mert úgy néz ki, a kedvencem, a Mecsek Rally sajnos idén kimarad számunkra. Egyrészt azért, mert egyelőre navigátorom se lenne arra az időpontra, illetve azon a hétvégén hivatalosak vagyunk Halmos Gábor esküvőjére is. Ilyen az, amikor ezek a BMW-sek egy kicsit közelebb kerülnek egymáshoz… Egyből kell menni a másik esküvőjére. J Nem is értem, hogy lehet egy esküvőt pont a Mecsek Rally időpontjára rakni. J

Gőzerővel dolgoztunk tehát azon, hogy a Salgó Rallyn ott lehessünk, de sajnos most ez sem valósulhat meg. A gépműhely már kész volt a munkálatokkal, épp bejáratni voltam a kocsit, amikor szétesett alattam a technika. Innen felállni időben pedig lehetetlenség. Nehéz volt ezt belátni, beletelt néhány napba mire megemésztettem, de így majd nyugodt körülmények között készülhetünk majd a következő megmérettetésünkre.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

 • Montus Futómű Szerviz
 • Blue16 gépjárművédelmi rendszer
 • KSPEED Motorsport
 • Janódob Kft.
 • M-Power Kft.
 • www.nonstopgumiszerviz.hu
 • Opera Garden Hotel & Apartments
 • IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg
 • www.gearbox.hu
 • S&T Consulting Hungary Kft.
 • Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, DIEGO Vecsés
 • PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés
 • Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint
 • Köztérireklám.hu
 • AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával
 • www.usascents.hu
 • Sparcocucc.hu

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük