Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Kurtoséknak elúszott a bajnokság… Kurtoséknak elúszott a bajnokság…
Nagy vágyakkal állt rajthoz a Kurtos Róbert – Fridrik Gergő kettős, akik végül csalódottan zárták a Nyíregyháza-Zemplén Ralit… és egyben a bajnokságot is. Hol... Kurtoséknak elúszott a bajnokság…

Nagy vágyakkal állt rajthoz a Kurtos Róbert – Fridrik Gergő kettős, akik végül csalódottan zárták a Nyíregyháza-Zemplén Ralit… és egyben a bajnokságot is.

Hol vette kezdetét a zempléni tortúrátok?
– Már a RabócsiRingen elkezdődött a kálváriánk, mert piros zászlót lengettek nekünk. Véletlenül túl közel mentünk a másik versenyautóhoz a szinkronpályán, ezért átlagidőt kaptunk, a Barna Tibiékét. Kicsit tündököltünk a fényekben, lemostuk alulról a kocsit… és nagyjából ennyi volt részünkről a szereplés aznapra.

Másnap sem jutott sajnos több, mit történt az autóval?
– Szombaton az első gyors etap lett, mert sajnos kigyulladt egy Renault. A második szakaszon pedig a miénk, mintha csak egy rossz példát lekopíroztunk volna, de mi sokkal jobban jártunk, hiszen el tudtuk oltani. Itt is szeretnénk megköszönni Barna Tibiéknek és Jagadics Gabiéknak, hogy segítettek az oltásban, köszi srácok mindent. Szóval az alatt a kb. 8 kilométer alatt, amit megtettünk élesben, tetszett a verseny, ha ez jelent valamit. Nyilván nem nagy öröm egy olyan futamon kiesni, ami nekünk hazainak számított, de ha a sors megint ezt dobta, akkor el kell fogadni.

Idén már többször kigyulladtatok… nem?
– Sajnos igen, még nem tudjuk mi okozta a tüzet. Annyit észleltem, hogy amikor az ALS-t lekapcsoltam kicsire, akkor ment csak rendesen a versenyautó. Egyébként hamarosan kiderül programozás során, hogy miért jártunk ilyen szerencsétlenül ezen a számunkra fontos eseményen. Tényleg hálásak vagyunk, hogy nem lett nagyobb baj, kicsit megégett a hátulja, lámpa és belseje, de ez annak köszönhető, hogy segítséget kaptunk, rosszul is elsülhetett volna. Megpróbáljuk a jó oldalát nézni, mert nem történt nagyobb bajunk, sem nekünk, sem az autónak.

Így elúszott a bajnokság számotokra?
– Igen, az idei év sem a miénk volt, elbúcsúztunk a szép helyezéstől. Számos akadály gördült elénk a versenyeken, amit sokszor nem is értettünk miért, de mindig azon voltunk, hogy megoldjuk és folytatni tudjuk. Most nem maradt más hátra, mint elbúcsúzni ettől a szezontól. Köszönjük mindenkinek, akik bizalmat nyújtottak idén is nekünk, sajnáljuk, ha bárkinek csalódást okoztunk, de jövőre újra megpróbáljuk.

Partnereink:
Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Zsarnai Kriszitán

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük