Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Küzdelmes és embert próbáló hétvége Küzdelmes és embert próbáló hétvége
A D2-es kategória második helyén zárta az Országos Historic Bajnokság második versenyét, az Ózd-Eger Rallyt a Solid Racing Team Ladás párosa, a Gyenes András... Küzdelmes és embert próbáló hétvége

A D2-es kategória második helyén zárta az Országos Historic Bajnokság második versenyét, az Ózd-Eger Rallyt a Solid Racing Team Ladás párosa, a Gyenes András – Horváth Levente duó.

Már a pályabejáráson elfáradtak, de az igazi kihívás szombaton várt rájuk. Az autójukon több hiba is előjött, amivel tetemes hátrányba kerültek az ellenfelekkel szemben.

„Nagyon küzdelmes és embert próbáló volt a hétvégi verseny. Már a pályabejárás is igazi energiaevő volt, hiszen régen volt már három napos verseny, amin indultunk” – kezdte a beszélgetést Gyenes András, majd hozzátette. „Pénteken sikeresen teljesítettük a prológot, majd szombaton kezdetét vette az igazi verseny. Itt kezdődtek a problémák is, először az indítómotor adta fel a szolgálatot, majd a következő körben a töltés ment el. A szervizben kiderült, hogy a generátort rögzítő egyik csavar szakadt ki. A csapat kicserélte a generátort és a vízpumpát is, majd kiderült, hogy a feszültségszabályozó is rossz és az egyik vízcső repedezett. Sajnos az egyórás szerviz nem volt elég, így kikéstünk, majd a nagy rohanás miatt az időellenőrzőbe korábban érkeztünk, így ezért is büntetést kaptunk, ami összesen nyolc és fél perc lett.”

A vasárnapra már csak jobbra számítottak, ám ott az időjárás húzta keresztbe elképzeléseiket.

„Éppen odaértünk az egyik szakasz előtti rajthoz és a beöltözéskor annyira szakadt az eső, hogy a sisak felvételekor majdnem megtelt vízzel. Különleges volt a szakadó esőben menni, bár néha semmit sem láttunk, de végül sikerült megszerezni a második helyet, amiért boldogok vagyunk, jó verseny volt. Tetszett a verseny, majdnem minden rendben volt, talán csak azt tudnám a rossz dolgok közé sorolni, hogy vasárnap az egri pályákról vissza kellett menni Ózdra szervizelni” – zárta a beszélgetést Gyenes András.

A folytatás még kérdéses a páros számára, hiszen a motorjuk lefutotta a kilométerét, így a főtengelyt le kell adni cserére. Ha elkészül az minden, akkor ott lesznek a Salgó Rallye-n három hét múlva.

A csapat együttműködő partnerei: ATG&CO Kft., Best-Vill 2000. Kft., C+D Automatika Kft., CorVinum Zrt., Dokutech Center Kft., Ecoffice Technology Kft., Egrokorr Festékipari Zrt., Evolution Consulting Kft., Hancosy-X Kft., Huniper Permetező Kft., Innovitas Nonprofit Kft., Ital Logisztika Kft., Koós-Wéber Kft., Raiker Kft., Seqomics Kft., Tower-Tech Kft., Labnet Hungary Kft., Global-Union Kft. – Kyocera.

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük