Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Mads Østberggel tesztelt Csucsu a Rally Hungary ERC futamra Mads Østberggel tesztelt Csucsu a Rally Hungary ERC futamra
A Tagai Racing Technology jóvoltából Magyarországra látogatott Mads Østberg, aki a világbajnokságon a WRC2 kategóriában jelenleg a második helyen áll egy Citroën C3R5-tel. Sajnos... Mads Østberggel tesztelt Csucsu a Rally Hungary ERC futamra

A Tagai Racing Technology jóvoltából Magyarországra látogatott Mads Østberg, aki a világbajnokságon a WRC2 kategóriában jelenleg a második helyen áll egy Citroën C3R5-tel. Sajnos Østberg az előzetes tervek ellenére végül nem indul a magyar futamon, hiszen az Ypres Rally elmarad, amire jó felkészítés lett volna a nyíregyházi verseny, de az előzetesen leegyeztetett futam előtti tesztre eljött és nagyon sok hasznos tanáccsal látta el Lukács Csucsu Kornélt.

Az előző ralifutamot kihagyta a Citroën Rally Team Hungary legénysége, hiszen a pilótának a rallycross szakág évadzáró máriapócsi versenyén kellett harcolnia a bajnoki címért. A csapat jól döntött, hiszen Csucsu megszerezte élete első SuperCars bajnoki címét. De itt a raliszezon idei legnagyobb hazai eseménye, a Rally Hungary 2020, amiről bizton állítható: az eddigi a legkomolyabb Európai Bajnoki mezőny fog november 6-8 között versenyezni. Több, mint 50 páros, majdnem 40 R5-ös autó és persze a teljes magyar mezőny méri össze gyorsaságát a nehéz, nyírségi pályákon.

A ralivilágbajnokságon is szereplő Mads Østberg is leadta nevezését, de a napokban kiderült, a norvég pilóta nem fog elindulni a magyar futamon, hiszen a világbajnoki sorozat következő versenye, a belga Ypres Rallye elmarad, így már csak a december 12-én megrendezendő monzai futamon tud harcolni a WRC2 kategória világbajnoki címéért.

A nyíregyházi futam előtti fallóskúti tesztre viszont eljött Mads és nagyon sokat segített az idei első, foghíjas szezonjában versenyző Lukács Csucsu Kornélnak. Elemezte Csucsu stílusát, rengeteg hasznos tanáccsal látta el a Citroën Rally Team Hungary pilótáját, hiszen a norvég versenyző részt vett a Citroën C3 R5 fejlesztésében és folyamatosan a gyárat segíti a munkájával, tapasztalatával.

„Nagyon hasznos nap volt a mai, bárcsak sok ilyen lehetne még!” – kezdte az élménybeszámolóját Kornél a teszt után. – „Mads nagyon közvetlen volt, rengeteg új dolgot mondott az autóról, a vezetési stílusomról. Megpróbálom a verseny alatt ezeket a dolgokat maximálisan kamatoztatni. Ült mellettem sokat és aztán én is beülhettem mellé és úgy magyarázott el sok apró fortélyt… Más szemszögből világított meg sok mindent.”

„Sajnálom, hogy nem indulhattam végül ezen a hétvégén, pedig sokat készültem a futamra belső felvételek nézésével.” – vette át a szót a jókedvű norvég versenyző. „Ahogy általában a pilóták, én sem szeretek a jobb oldalon ülni egy versenyautóban, de most nem féltem Csucsu mellett és jó volt látni a fejlődését a nap végére. A rallycrossos beidegződéseit próbáltuk átirányítani a rallyra. Mivel nagyon fogékony volt mindenre, amit mondtam, nagyot lépett előre a mai teszten.”

Mads Østberg még csütörtök délelőtt Csucsuék pályabejárását követve végigment egy kört a Rally Hungary pályáin és délután hazautazott Norvégiába. Csucsu és Tóth Imre maradt, hiszen péntek délutánig járhatják be a kilenc különböző gyorsasági szakaszt, hogy aztán a RabócsiRingen egy látványos szinkronpályás szuperspeciállal elkezdődhessen a Rally Hungary 2020 programja. Az első gyorsasági különösen kedves lehet Csucsu számára, hiszen majd egy hónappal ezelőtt a máriapócsi pályán szerezte meg a bajnoki címet.

A Citroën Rally Team Hungary csapata az országos bajnoki értékelés mellett benevezett az ERC sorozatba is, így nem csak a szombati pályákon láthatják őket versenyezni az érdeklődők, hanem vasárnap is részesei lesznek az Eb futamnak.

Minden ralirajongót várunk a pályák mellett! Sajnos a szervizpark nézőktől elzárt ezen a futamon, vigyázva ezzel a látogatók és a versenyzők egészségét, és a pálya mellett is mindenkit arra kérünk, hogy a szabályoknak megfelelően maszkban és kellő távolságtartással szurkoljanak kedvenceiknek.

A csapat partnerei:
C Automobil Import Kft., TOTAL
LHG Kft., CsucsuR5, CHEVIGNON, Autószöv Gyöngyös, Vitex plus s.r.o.
TAGAI RACING TECHNOLOGY, PIRELLI

Kiadja: Dudás Endre, a CRTH sajtófelelőse

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük