Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Második helyről estünk ki Második helyről estünk ki
A nyolcadik gyorsasági szakaszon ért véget a III. Rally Hungary Herczig Norbert és Ferencz Ramón számára. A SKODA Rally Team Hungaria versenyzői a második... Második helyről estünk ki

A nyolcadik gyorsasági szakaszon ért véget a III. Rally Hungary Herczig Norbert és Ferencz Ramón számára. A SKODA Rally Team Hungaria versenyzői a második helyen álltak, amikor a vasárnap reggel lecsúsztak a pályáról.

A jól sikerült felkészülés után a versenyhétvége is jól indult. A szabadedzésen harmadik lett a versenyzőpáros, de aztán a kvalifikáción egy apróbb motorhiba miatt a 11. idővel zártak. Pénteken, az első szakaszon a Rabócsiringen közönségszórakoztatóan és gyorsan autózott Herczig Norbert és Ferencz Ramón. Szombat reggel viszont újra bosszankodni kellett, egy defekt miatt veszítettek bő 20 másodpercet. Ez azonban csak megacélozta a párost, előbb egy második időt futottak, majd a négyes gyorsaságit megnyerték. A napközbeni szervizre már az ötödik helyen érkeztek. A szombat délutáni három gyorsaságin nemcsak tempósan hanem taktikusan versenyeztek, igyekeztek megóvni a gumikat, ugyanakkor az élmezőnnyel is tartották a lépést. A lehetetlennek tűnő küldetés sikerült, és a jutalom sem maradt el, a reggeli hátrány után egy nagyon jó második pozícióban fejezték be a napot.

Vasárnap nagy reményekkel kezdte a napot a csapat, de a nyolcas gyorsaságin egy kanyarban véget ért az álom.

A gyorsasági szakasz végén egy jobbos kanyarban az útra lecsapódott a pára, és a fehér aszfalt olyan volt mintha jégen autóztunk volna. A féktávon megcsúszott a kocsi, mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt. Még megpróbáltam meghúzni a kéziféket, de az sem segített, és elég nagy tempóval csapódtunk az árokba. Sajnos Ramón fel sem tudott készülni a balesetre. Megütöttük magunkat, neki eltört a bordája, és nekem is vannak zúzódásaim. A fizikai fájdalomnál nagyobb az lelki, elmondhatatlanul sajnálom, hogy így ért véget a versenyünk” – mondta Herczig Norbert.

A párost a baleset után kórházba szállították, de már a vasárnap délután kiengedték őket. A sors fintora, hogy Herczig Norbert fia, Herczig Patrik is ugyanabban a kanyarban csúszott ki, és ők sem tudták folytatni a Rally Hungaryt.

A történtekről nehéz bármit mondani, nemcsak a versenyzőket, a csapatot is nagyon megviselte, hogy nem sikerült a hazai bravúr. Egy pozitívumot viszont mindenképp ki kell emelni.

„Nehéz elérzékenyülés nélkül beszélni arról a fantasztikus támogatásról, amit a szurkolóktól kaptunk és kapunk. A helyszínen is hihetetlen segítőkészségről tettek tanúbizonyságot, és az eset után is folyamatosan kapjuk a bátorító üzeneteket. Sokszor elmondtam már, hogy itthon mennyire értik a ralit a rajongók. Tudják, hogy ez benne van a versenyben, és látják, elismerik az egész éves teljesítményünket. Nem így terveztük megköszönni az egész éves támogatást, de most újra olyan mennyiségű szeretetet kaptunk, ami sokat segít abban, hogy tovább lépjünk. Nagyon köszönjük mindenkinek” – fejezte be Herczig Norbert.

Sajnos a célban nem sikerült megtenni, de a SKODA Rally Team Hungaria csapata szívből gratulál Andreas Mikkelsennek és Elliot Edmondsonnak a 2021-es ERC bajnoki címéhez!

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük