Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Megtisztelő érzés volt a céldobogón állni Megtisztelő érzés volt a céldobogón állni
A zempléni pályákon, ha kicsi szerencsével is megspékelve, de a Peugeot Kupában, ORB 2WD-ben és RC4-ben is második helyen zárta a futamot Hibján Joci... Megtisztelő érzés volt a céldobogón állni

A zempléni pályákon, ha kicsi szerencsével is megspékelve, de a Peugeot Kupában, ORB 2WD-ben és RC4-ben is második helyen zárta a futamot Hibján Joci és Szollár Csabi. 

Végül mégis összejött egy jó helyezés.
– Igen, másodikok lettünk, de szerencsénk is volt, mert sajnos a Janának lett egy féltengely törése. Igazából ehhez a versenyhétvégéhez kellett is a szerencse, ahhoz, hogy egyáltalán végig érjünk. Voltunk olyan szituációkban, ahol felúszott, eltűnt a fékút, nem akart befordulni, de csak a szerencsén múlott, hogy mégis pályán tudtunk végig maradni. Amikor túlcsúsztunk, hálistennek, akkor sem sértette meg a kocsit semmi, arra pedig próbáltunk vigyázni, hogy ne kapjunk defektet. Az itinert is úgy írtuk fel, tudjuk hol kell óvatoskodni, ne tövezzünk. Az időjárás miatt muszáj volt jobban odafigyelni, mert folyamatosan romlott a szakaszok állapota. Nyilván sokkal élvezhetőbb lett volna a háromnapos eső nélkül, de fantasztikus érzés volt így is célba érni és a dobogón állni. 

Elégedettek voltatok a pályákkal, nézőkkel, szervezéssel?
– Nagyon felemelő érzés volt, hogy a rossz idő ellenére is ennyi ember kijött a pályák szélére és szurkoltak a versenyzőknek. Olyan fílingje volt, hogy elmondhatatlan. Éreztem, mint pilóta, hogy egy EB futamon vagyok. Az évszaknak megfelelő időjárásra lehetett számítani, sőt örülhetünk, hogy még nem fagyott, mert akkor még nehezebb helyzetek adódtak volna. Gumiválasztással nem kellett foglalkozni, az eső eldöntötte helyettünk, hat gumival megcsináltuk, defekt nélkül. Tetszettek a gyorsasági szakaszok, a Füzéri vártól felfelé kifejezetten szimpatikus volt. Egy jól összerakott és nehéz versenyt kaptunk.

Kicsit kiengesztelt a sors az idei bosszúságok miatt?
– Erre a jól sikerült futamra már nagyon szükségünk volt, hiszen annyi kudarc ért minket ebben a szezonban. Kicsit csalódott is voltam így az év vége felé, hogy nem úgy alakult szinte semmi, ahogy terveztük, de ahogy máskor is megtörtént, most is kárpótolt minket a sors. Egy élvezetes, eredményes versennyel. Így azért jobb a lelkünknek, olyannyira, hogy megfordult a fejemben, talán menni kellene még valahol, mondjuk egy Mikuláson – nevet Joci. 

Milyen érzéseket váltott ki belőletek a hazai ERC?
– Ahogy verseny előtt beszéltük, fontos volt nekünk ez a futam, hiszen ide ki tudott látogatni minden családtag, barátok, ismerősök, partnerek. Fergeteges érzések voltak bennünk, mikor egy-egy másodpercre megláttunk a pálya szélén szurkoló ismerősöket. Ahogy vártak minket, majd magasba lendültek a kezek, integettek…és tényleg nagyon sokan voltak kint. Ezek után felállni a céldobogóra, kiszállni…ránézni az emberekre, hogy mennyien vannak, kimondottan megtisztelő érzés volt. Ezek az élmények, amelyek számítanak. Hogy velünk együtt örül a család, a csapat, a partnerek… és a szurkolók. Köszönjük mindenkinek, hogy részesei lehettünk. 

Partnereink:
Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Tuning Show Kft.; Hungaro Hause Kft.; Kiss László E.V.; Prestito Kft.; 

Szöveg: Tiba Anita

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük