Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Nehéz versennyel kezdtek Csucsuék Nehéz versennyel kezdtek Csucsuék
Egyből a legmélyebb vízbe ugrott fejest a Citroën Rally Team Hungary csapata a szezonnyitó Salgó Rally-n. A rallycrossból visszatért Lukács Csucsu Kornél és a... Nehéz versennyel kezdtek Csucsuék

Egyből a legmélyebb vízbe ugrott fejest a Citroën Rally Team Hungary csapata a szezonnyitó Salgó Rally-n. A rallycrossból visszatért Lukács Csucsu Kornél és a rutinos Tóth Imre párosának első közös versenye mindennek nevezhető, de könnyű menetnek nem. Tagai Racing Technology által felkészített autó jól bírta a viszontagságokat, a legénység egy defekttel megúszta a napot és a verseny végén biztatónak ítélte meg a csapat a PowerStage-en behúzott egy pontot.

Lukács Csucsu Kornél sok év ralizás után a rallycrossban versenyzett az elmúlt években. Ebben a szezonban a Citroën Rally Team Hungary pilótájaként visszatért a raliba és a háromszoros abszolút bajnok navigátor, Tóth Imre segítségével próbálják a legtöbbet kihozni a Citroën C3 R5 versenyautójukból.

Két hosszabb és egy rövid teszt után érkezett a csapat a Covid-19 miatt csak július közepén megkezdődő bajnoki nyitányra, Salgótarjánba. Egy napba sűrített verseny, két sima aszfaltos és egy nagyon technikás, főképp saras körgyors várt rájuk, amit három körben kellett teljesíteniük. „Az első és a harmadik szakasz nagyon jó volt arra, hogy visszarázódjak a rallyba. A hosszú, középső szakaszon, a körgyorson nem csak nekem gyűlt meg a bajom az elemekkel. Mindenfelé autók voltak beesve a pálya szélén. Nekünk is volt kalandunk bőven: az első körben megforogtunk, becsúsztunk, a második körben defektet kaptunk, úgy kellett lehoznunk az autót. Sokat tanultam!” – mondta fáradtan a verseny végén a pilóta.

Folyamatosan gyorsult a páros, az utolsó szakaszon, ahol mindenki a plusz pontokért hajtott, ötödik időt autózva egy PowerStage pontot begyűjtve fejezték be a versenyt. „Az autó az elejétől a végéig tökéletesen működött! Nekem kell még megszoknom, hogy mit kell vele kezdenem, mit kérhetek tőle.” – dicsérte a TRT Europe csapatát Csucsu. A navigátoráról, Tóth Imiről minden alkalommal tisztelettel beszél: „Nagyon jó közöttünk a hangulat! A pályabejáráson, az etapokon és a pályán is! Nagyon sokat segít, nagyon sokat tesz hozzá!”

A csapatvezető, Tagai Tamás is értékelte a futam végén a hétvégét: „Kedzésnek rettenetesen nehéz verseny volt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tanult ezen a futamon Csucsu, és még közelebb került az autóhoz.”

A bajnokság következő futamát Miskolcon rendezik meg, augusztus 15-16-án.

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., TOTAL
LHG Kft., CsucsuR5, CHEVIGNON, Autószöv Gyöngyös, Vitex plus s.r.o.
TAGAI RACING TECHNOLOGY, PIRELLI

Kiadja: Dudás Endre, a CRTH sajtófelelőse

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük