Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

<strong><em>Pontmentés a Lada 2105 Pick Uppal </em></strong> <strong><em>Pontmentés a Lada 2105 Pick Uppal </em></strong>
Igen látványosan alakította át Plesz Márk és Dombai Szabolcs Ladájukat az Ózd Rallyn. A Green Motorsport párosa egy erdőjárást követően a csomagtartótetőt és a... <strong><em>Pontmentés a Lada 2105 Pick Uppal </em></strong>

Igen látványosan alakította át Plesz Márk és Dombai Szabolcs Ladájukat az Ózd Rallyn. A Green Motorsport párosa egy erdőjárást követően a csomagtartótetőt és a hátsó szélvédőt is elhagyta. Szerencsére Zsírpapa VFTS-e ott volt donornak, így a historic E2-es kategóriában az ötödik helyezéssel értékes pontokat szereztek, és továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért. 

„Húúú, nem is tudom, hol kezdjem – vett egy mély levegőt Plesz Márk. – Úgy álltunk hozzá ehhez a versenyhez, hogy a bajnokság a legfontosabb és mindenképpen célba akarunk érni. Az előző két versenyt megnyertük és vezettük az E2-t. Még az is elég lett volna, ha most másodikok vagyunk. De egy kicsit megbonyolítottuk az életünket. 

Királdon Szabolccsal ketten hoztuk össze a kalandot. Egy jobb háromban sima jobbot mondott, de én már előtte láttam, hogy felhordásos, ennek ellenére megpróbáltam elfordulni. Egy fában megakadt a hátulja és beforgatott. A nézők visszatoltak az útra, de így is sokat veszítettünk. A hátsó szélvédő a fánál odalett, a csomagtartótetőt később veszítettük el. Szerencsére be tudtunk jutni a szervizparkba. Zsírpapa ekkor már kiesett, a srácok gyorsan felrohantak hozzá a csomagtartótetőért és a hátsó szélvédőért, amit Zsírpapa azonnal odaadott. Ezúton is köszönjük neki. Úgy látszik, nem nagyon van olyan verseny, amit ne az ő alkatrészeivel teljesítenénk. 

A szervizparkban mindenki jött segíteni. A teljes Kanyik Motorsport, még (Kanyik) Anti is beállt. Sikerült a kasztnit úgy kiegyengetni, hogy a csomagtartófedelet rá lehessen ragasztószalagozni. A csapatunk a lelkét is kitette, hogy folytatni tudjuk. Szabó Krisztián csapattársam, mentorom, most éppen csapatvezetőm három autót is szervizelt. Estére teljesen kimerült, de nagyon keményen tartotta a frontot. Hálás köszönetem neki és Green Motorsport valamennyi tagjának. 

A második körben sem voltunk szerencsésebbek, akkor meg defektet kaptunk, de a pótkerekünk is le volt eresztve. Szóval volt kalandunk rendesen, de célba értünk és az ötödik helyen mentettünk pár pontot. Az E2-ben Tóth-Giliékkel vagyunk komoly versenyben, ők a Mecseken estek ki, mi most annyival jobban jártunk, hogy mentettünk pár pontot. 

Amíg nem kaptuk meg Zsírpapa csomagtartótetejét, kerestük a miénket a Facebookon, mert anélkül nem mehettünk ki a szervizparkból. Egy nagyon kedves néző leadta az utolsó gyorsasági rajtjában. Azt ígértük neki, hogy a verseny végén megkapja emlékbe. Valószínűleg a Zemplén Rallyn tudjuk odaadni neki. 

A bajnokság az utolsó futamon dől el, ott szeretnénk nyomás nélkül autózni. Az Ózd Rallyra lehet, hogy egy kicsit ráfeszültem, annyira szerettem volna célba érni. Tóth-Giliéknek gratulálok, megérdemelten nyertek, egy hónap múlva lesz a döntő, arra már most nagyon készülünk, addigra a Zsiguli is kap néhány új karosszériaelemet.” 

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Kanyik Motorsport, Zsírpapa csomagtartótetővel és hátsó szélvédővel, valamint minden rally szurkoló.

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük