Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Inkább a biztos másodikra mentünk Inkább a biztos másodikra mentünk
Nem rizikózott Kurtos Robi és Fridrik Gergő az Eger Ralin, jobbnak látták elengedni az első helyet, minthogy az utolsó szakaszon a nagyon akarásnak nyögés... Inkább a biztos másodikra mentünk

Nem rizikózott Kurtos Robi és Fridrik Gergő az Eger Ralin, jobbnak látták elengedni az első helyet, minthogy az utolsó szakaszon a nagyon akarásnak nyögés legyen a vége.

Volt valami technika gondotok?

– A hajtás összeszorult, de nem tudjuk még mi a probléma vele. Nem tudtam kis ívben kanyarodni vele, csak tolt le az útról, és kézifékkel sem bírtam fordulni. Ezen kívül pedig még ott van a szokásos nyűg, hogy erőtlen a kocsi, ami melegben mégjobban ellustította a Mitsubishit. Ezért vártuk az esti gyorsot, hogy ott kicsit, ha visszahűl a levegő, akkor talán előnyünkre válik, és valóban úgy volt. De ez édeskevésnek bizonyult, hiszen másnap már szintén melegben kezdtünk.

Mindennel elégedettek voltatok a versenyen?

– A pályákkal és a felhordással semmi bajunk nem lenne alapjáraton, viszont ott is találkoztunk murvával a gyorsokon, ahol a terelőelemnek köszönhetően nem kellett volna lennie. Furcsa dolgok ezek, de semmiképpen nem tudunk jól szórakozni azon, amikor iszonyat nagy tempóval megérkezünk…és ott már csak a szerencsén múlik, hogy a versenyző meg tudja fogni vagy sem. Pont azt beszéltük, hogy lehet jobban járnánk, ha nem lenne padkavédelem. Akkor mindenki ugyanolyan feltételekkel versenyzik, és tudja, hogy mire számíthat a pályán, mert senkinek nem jó a padkán vagy az árokban menni.

Szép az a második hely.

– Valóban, főleg ahhoz képest, hogy nem a kedvencünk az egri verseny, de tettük a dolgunkat. Amiért mentünk, azt megcsináltuk, hiszen be tudtuk fejezni az egri futamot. Összetehetjük a kezünket, hogy a megcsappant lóerőnkkel is második helyen végeztünk a Production Cup-ban. Tehát nem vagyunk elégedetlenek. Megpróbálhattunk volna küzdeni az első helyért, de úgy láttuk jónak, hogy a már nagyon koszos pályán járhatunk nagyon rosszul is, ha elesünk, így a biztos második hely mellett tettük le a voksunkat. Húzós volt a hétvége, rendesen elfáradtunk, hiszen alvásból jutott a legkevesebb.

Októberben jöhet a Vértes?

– Tervezzük, hogy megyünk a soron lévő vértesi versenyre, de addig még képletesen olyan sok az idő, nehéz megmondani a vírus vagy egyéb dolgok megakadályozzák a rendezést vagy sem. A pontjainkat tovább szeretnénk növelni, ezért amennyiben megrendezésre kerül, akkor ott a helyünk az őszi futamon.

Partnereink:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük