Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Kettő másodperces mozdulat okozta a vesztünket Kettő másodperces mozdulat okozta a vesztünket
Kiderült miért nem tudott indulni Kurtos Róbert és Fridrik Gergő a Mecsek Ralin, de Robi nem szívesen mesélt róla, hiszen apróságon múlt az egész.... Kettő másodperces mozdulat okozta a vesztünket

Kiderült miért nem tudott indulni Kurtos Róbert és Fridrik Gergő a Mecsek Ralin, de Robi nem szívesen mesélt róla, hiszen apróságon múlt az egész.

Mitől állt meg a kocsi a verseny előtt?
– Nem szeretném újra és újra felbosszantani magamat, mert egy kettő másodperces gond okozta a futam előtt a vesztünket. Persze a sztori nem ilyen egyszerű, mert géppel ki kellett ahhoz olvasni a problémát, hogy a megoldása gyors legyen. Sok benzint kapott és nem bírta elégetni. Igazából az egész gebaszt a légtömegmérő csinálta, ami egy érzékelő és csak a programozáshoz használjuk. Viszont az autó komputere nem, mert nincs rá szükség. Laza volt a csatlakozója, és a rázkódástól minden értéket mutatott, ami bezavarta a komputert, az pedig szépen bemondta az unalmasat. Lehúztam a csatlakozót és lőn csoda történt, újra ment a kis makacs gépezet. Salgótarjánban is pont ezt a mozdulatot kellett volna elvégezni.

Hogy álltok most a bajnokságban?
– Ugyanúgy, mert nem volt ki a kategória, így minden maradt a régiben. Nem nagy öröm ez, bárcsak ott lehettünk volna. Már készülünk a következő futamra, építjük át  murvára a Mitsubishit. Nagyon egymáson vannak a versenyek…oké, hogy most nem tudtunk indulni technikai gond miatt, de három hetente ez kicsit sűrű nekünk. Nehéz összeegyeztetni a hétköznapokkal és a munkával. Leginkább azért, mert a verseny hetén négy-öt nap elmegy. Szeretjük csinálni, nem ez a gond, csak a logisztika néha összeborul.

Akkor meg se kérdezzem Veszprémet, ahol két helyen is lesztek?
– Ne is mondd. Az is egy furcsa hét lesz, mert mi ilyenkor egybe szoktuk kötni a nyaralással meg egy kis csapatépítéssel. Szóval a terv, hogy már hét elején lent legyünk a Balcsi parton, pihennék a „veszprémi-székesfehérvári” csata előtt kicsit, hogy ne kelljen mindig elóvatoskodni az első gyorsot. Meg őszintén szólva ránk fér már egy kis nyugi…semmi rohanás. Megérzi az ember a hajtást, és ez a meleg még rá is tesz egy lapáttal. De legalább a kocsi újra „műxik”, minden mást megoldunk. Jöhet a nyaralás, jöhet a következő viadal.

Partnereink:
Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Kurtos Robi

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük