Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Megérdemelnénk már egy kis jókedvet Megérdemelnénk már egy kis jókedvet
Hétvégén az egri futamon Kurtos Róbert és Fridrik Gergő már nem akar mást, csak egyszerűen élvezni a ralit. Felkészültetek egy újabb viadalra? – Úgy... Megérdemelnénk már egy kis jókedvet

Hétvégén az egri futamon Kurtos Róbert és Fridrik Gergő már nem akar mást, csak egyszerűen élvezni a ralit.

Felkészültetek egy újabb viadalra?

– Úgy ahogy. Nem tudom, hogy öregszem vagy miért, de már annyira nem szeretek sötétben versenyezni, mint régen. Mondjuk az első gyorson még világosban megnézzük a Pétervásári elág-Sirok pályát, aztán ugyanitt leküldjük neki lámpasorral. A második körben már biztos olyan lesz a huszonakárhány kilométeres gyorsasági, mint egy murvás, odafigyelős, csúszkálós pálya. A Szuhán szívesebben autóztam volna, de az most érdeklődés híján nem lesz sajnos, pedig ott még a sötét sem zavarna ennyire. Ez van, ezt kell szeretni… ahogy mondani szokták.

A verseny lesz maga a teszt?

– Igen, az első pár kilométer biztosan. Tesztelésre jelenleg nem nagyon van lehetőség, legfeljebb zárt pályán, aminek sok értelme nincsen… körözni, mint gólyafos a levegőben. Úgyhogy most valószínűleg inkább óvatosabban rajtolunk, hogy kicsit szokjuk a fílinget, mert sajnos ebben a szezonban még nem sok jutott belőle. Viszont most is azt mondjuk, örüljünk a kicsinek, meg amíg mehetünk, mert a semmi versenyzésnél minden jobb… nem szabad hálátlankodni.

Milyen célt tűztetek magatok elé az egri futamra?

– Most sem vágyunk túl sokra, csak egy tiszta, jó hangulatú, akadálymentes, kevés szereléssel megoldható versenyre, ahonnan kellemesen elfáradva és elégedetten távozhatunk majd vasárnap. Lehet, hogy vannak nagyobb kedvenceink, mint az egri szakaszok, mégis beleadunk majd mindent, mert annyira szeretnénk már újra azt érezni, mint régen a versenyeken. Azt a felszabadultságot, azt a sok jó élményt…mosolyt, mókát, kacagást. 

És mi lesz a jó helyezéssel?

– Legyen az most bónusz, ha mi leszünk a jobbak akkor boldogsággal tölt majd el, de ha nem úgy alakul, akkor sem bánkódunk. Talán most fontosabb sokunk számára az új impulzus, a gondtalan autóversenyzés, hiszen annyi sok-sok rossz történt már ebben az évben minden téren az emberekkel, hogy megérdemlünk egy kis kikapcsolódást.

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük