Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

<strong>Nem én kerestem ezt a feladatot…a feladat talált meg</strong> <strong>Nem én kerestem ezt a feladatot…a feladat talált meg</strong>
Az ózdi futamot követően egy szervezői felkérés megváltoztatta Kurtos Robiék Zemplén Raliját. De meséljen erről nektek Robi részletesebben. Mikor döntöttél úgy, hogy mégsem indultok... <strong>Nem én kerestem ezt a feladatot…a feladat talált meg</strong>

Az ózdi futamot követően egy szervezői felkérés megváltoztatta Kurtos Robiék Zemplén Raliját. De meséljen erről nektek Robi részletesebben.

Mikor döntöttél úgy, hogy mégsem indultok a számotokra hazai futamnak számító Zemplén Ralin?
Tudjátok, hogy Ózdon már azért nem erőltettük a Mitsubishit, nehogy valami nagyobb bajt okozzunk a technikában. Félő volt, hogy egy olyan alkatrész esetleg nem érkezik meg, amire szükségünk lett volna a zempléni elstartoláshoz, amennyiben eltörik vagy sérül valami. Aztán az ózdi versenyt követően hamarosan válaszút elé kerültem, valamelyik kezembe bele kellett harapni ahhoz, hogy autóversenyző maradok ezen a futamon… vagy segédkezem, kicsit komolyabban, mint eddig.

A kettő együtt nem működhetett volna, hogy segítesz és versenyeztek?
– Jogos a kérdés, hiszen az elmúlt években is kivettem a részemet a zempléni futam szervezéséből, mert itt élünk… és így érzem helyesnek. Most annyival lett másabb a helyzet, hogy az idei Zemplén Rali egyben kandidáló futam lett a jövő évi EB-re. Így megkért Márk, hogy ha van rá mód és lehetőség, akkor idén inkább segítsek neki, amiben tudok a szervezéssel kapcsolatban.

Mire fektetik ilyenkor a hangsúlyt az FIA emberei, aminek döntő szerepe lesz?
– Ez úgy zajlik, hogy már a zárt pályákon a négy FIA ellenőr még a mezőny előtt végigmegy a szakaszokon, és minden biztonsági előírást szemügyre vesz. Mindig elsődleges szempont a biztonság, mind a versenyzők, mind a nézők részére, ez az alap. Igaz, hogy egy extrém sportról beszélünk… és 100%-osan nem lehet kizárni a balesetek lehetőségét, de arra kell törekednünk, hogy a legkisebbre redukáljuk ezek esélyét. Ezen kívül sok mást is ellenőriznek, aminek eleget kell tenni, sportbírók, kiszalagozás, nézői pontok és minden egyebet.

Így sem lett kevesebb a feladatod akkor, csak a másik oldalra ültél. De nyugtasd meg a szurkolóidat, hogy visszaülsz a versenyautóba legközelebb.
– Nem én kerestem ezt a feladatot, a feladat talált meg most is engem. Mivel annyira szeretem ezt a sportot, nem mondhattam nemet, akkor sem, ha fáj a szívem, amiért nem rajtolhatok el a többiekkel, de néha áldozatot kell hozni. Remélem sikerült úgy összerakni a zempléni szakaszokat, hogy jövőre ismét EB futam leszünk. Mint versenyző, számomra az a fontos…induljon el jó irányba minden.

Partnereink:
Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu, Bodnár Daru Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük