Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Új navigátorral, de változatlan céllal Új navigátorral, de változatlan céllal
Hatvan kilométeres teszttel készült az Eger Rallyra az LPWMSport párosa, a Lovász Pál – Répás Zoltán duó. A keddi napon, Sárisápon tesztelt a csapat,... Új navigátorral, de változatlan céllal

Hatvan kilométeres teszttel készült az Eger Rallyra az LPWMSport párosa, a Lovász Pál – Répás Zoltán duó.

A keddi napon, Sárisápon tesztelt a csapat, ahol az elsődleges cél az volt, hogy Pál és Zoltán összeszokjon, hiszen a csapat oszlopos navigátora szülési szabadság miatt marad távol a bajnokság idei harmadik versenyéről.

„Túl vagyunk az első közös tesztünkön Zolival. Az általam kért itinert használjuk majd, amihez könnyen tudott alkalmazkodni. Hatvan kilométert autóztunk, ami egészen jól sikerült és az autó is tökéletesen működött. A miskolci verseny után ki kellett pár alkatrészt cserélni, mert picit erőtlennek éreztem a kocsit. Most minden szuper volt, megjött a hiányolt lóerő is és felkészülten várjuk az egri versenyt” – mondta a teszt után Lovász Pál.

Az egri pályák jó minőségű széles, néhol autópálya minőségű utak, ahol az R5-ös autók sokat mennek le szabályzáson. Pál ezért nem is szereti őket igazán, de a végrehajtási utasítás arról tanúskodik, hogy plusz gumizások lettek betéve a pályákra.

„Nehéz verseny lesz, hiszen még ki sem hevertük barátunk Tóth Zsolt halálát és újra verseny van. Nem mellékesen nem szeretek ezeken a szakaszokon menni. A pályákat ismerjük, az elmúlt években sokat versenyeztünk rajtuk. A célunk nem változott, továbbra is a top 10-ben szeretnénk menni. Tavaly nyolcadik helyen zártunk, hasonló eredménnyel idén is elégettek lennénk” – tette hozzá Pál.

Répás Zoltán neve sokaknak ismerős lehet, több hazai és külföldi pilóta mellett navigált már. Hosszú éveken keresztül ifj. Béres Józsinak diktálta az itinert.

„Köszönöm, hogy megkeresett a csapat, hogy navigáljak Pálnak. Jó a viszony mindenkivel, korábban voltam már beugrós navigátor a csapat másik pilótájánál. Kedden voltam ülés próbán és gurultunk is pár kilométert. Azt az itinert fogjuk használni, amit Pál eddig is előnyben részesített. Nekem picit furcsa volt, hiszen máshoz vagyok szokva, de igyekezni fogok, hogy tökéletesen elvégezzem a feladatom és jó versenyt fussunk” – tette hozzá Répás Zoltán.

A 2020-as Eger Rally pénteken az átvételekkel kezdődik, szombaton kettő, majd vasárnap kilenc gyorsaságit kell teljesíteni a párosoknak.

Partnereink: B Euro Car Kft. – BCTC – BUS-CAR-TRUCK CENTER Kft. – ISUZU BUS HUNGARY Kft. – KF Mini Bus Kft., EXPERT Lajta, HUNNOID, Kaláka Pincészet.

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük