Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Szauer Gergő három bajnoki címért versenyez a hétvégén Szauer Gergő három bajnoki címért versenyez a hétvégén
Akár három bajnoki címért is harcolhat Szauer Gergő és Kerék István az Országos Rallybajnokság záró futamán, a Nyíregyháza Rallyn. A Peugeot 208 Rally4-gyel versenyző... Szauer Gergő három bajnoki címért versenyez a hétvégén

Akár három bajnoki címért is harcolhat Szauer Gergő és Kerék István az Országos Rallybajnokság záró futamán, a Nyíregyháza Rallyn. A Peugeot 208 Rally4-gyel versenyző páros a 2wd kupában és az RC4-es kategóriában is egyaránt 11 ponttal vezeti a bajnokságot. A Peugeot Kupa eddigi négy futamából kettőn nem tudtak indulni, de így is mindössze 10 pont hátránnyal állnak a harmadik helyen. Szauer azonban kizárólag a 2wd bajnoki címét szeretné megvédeni. 

„Hosszú, nehéz verseny lesz, éppen ezért kell magabiztosan jó tempót menni, és csak a 2wd bajnoki címre koncentrálunk, nem kockáztatunk” – foglalta össze tömören Kerék István navigátor a hétvége taktikáját. 

„Abszolút egyetértek Pistivel – vette át a szót Szauer Gergő. – A szezon első két versenyét sajnos ki kellett hagynunk, utána pedig nagyon komoly munkát végeztünk azért, hogy esélyünk legyen a bajnoki címre. Ennek a munkának a gyümölcse érhet be a Nyíregyháza Rallyn, ha sikerülne megnyerni a 2wd és az RC4-es bajnokságot. Ezért dolgoztunk egész évben és most is ez a célunk. 

A Peugeot Kupa is nagyon rangos bajnokság, megtiszteltetés itt versenyezni, de mivel az eddigi négy versenyből kettőt kihagytunk, a bajnoki cím sorsa nem a mi kezünkben van. Nagyon jó lenne azt a bajnokságot is megnyerni, de nem akarok belemenni semmi fölösleges kockázatvállalásba, a 2wd bajnokságra koncentrálunk.”

2WD Kupa állása hat futam után
1. Szauer–Kerék 66 pont 
2. Német–Szőke 55 pont 
3. Hangodi–Bunkóczi 33 pont 
4. ifj. Fekete–Begala 28 pont
5. Herczig–Bán 22 pont

RC4 bajnokság állása hat futam után
1. Szauer–Kerék 66 pont 
2. Német–Szőke 55 pont 
3. Hangodi–Bunkóczi 33 pont 
4. ifj. Fekete–Begala 28 pont
5. Herczig–Bán 22 pont

Peugeot Kupa állása négy futam után
1. Német–Szőke 48 pont
2. Hangodi–Bunkóczi 40 pont 
3. Szauer–Kerék 38 pont
4. Trencsényi–Szegedi 29 pont 
5. Viszló–Czakó 17 pont

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük