Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Türelmesnek kell lennünk Türelmesnek kell lennünk
Negyedik ERC szezonjuk kezdetére még várnia kell Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak, mert az év első versenyét az Azores Rallyt a COVID-19 járvány miatt... Türelmesnek kell lennünk

Negyedik ERC szezonjuk kezdetére még várnia kell Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak, mert az év első versenyét az Azores Rallyt a COVID-19 járvány miatt elhalasztották. Az Európa-bajnokság nyitófutama így a Rally Poland lesz június 18-20-án.

Bár a helyzet kísértetiesen hasonlít a 2020-ban történtekre, amikor március közepén kellett lemondani a hóvégi Azores Rallyt, ám a háttér ezúttal más. Tavaly váratlanul jött a hír, most azonban felkészült rá a szervező és a promóter is, ezért nem törölték a futamot, hanem későbbi időpontra helyezték. Az új dátumról folynak az egyeztetések, és mielőbb közzéteszik azt. A csapatnak néhány hetet várni kell, míg újra elrajtolhatnak egy futamon.

Sportolóként rosszul élem meg a lemondást, hiszen tavaly november óta azt várjuk, hogy újra versenyezhessünk és ez az időpont most ismét tolódik. Magánemberként, felelős családapaként, cégvezetőként viszont úgy gondolom, hogy a helyi kormányzó jó döntést hozott, hiszen jelenleg még nem lélegezhetünk fel a járvány miatt. De abban reménykedem, hogy ez a helyzet a nyárra megváltozik” – mondta Herczig Norbert.

A Skoda Fabia Rally2 Evo már murvás futóművel várja a garázsban a rajtot, a pilóta és a navigátor még Herczig Patrik hét eleji tesztjén is arról beszélgetett, hogy hamarosan útnak indulhatnak, ám ez most megváltozik. Várni kell, és Lengyelország az új cél. Sajnos a késő lemondás a költségvetést is érinti, hiszen az Azores Ralira már befizette a nevezési díjat a csapat, lefoglalták a szálláshelyeket, a bérautókat és az egyéb logisztikához kapcsolódó tételeket.

Sok feladatot hozott a verseny halasztása, és ez nem csak a helyszíni teendőket jelenti, hanem a felkészülésünket is át kell szervezni. Szerencsére Lengyelországban is murvás futam lesz, így a március végi veszprémi teszten gyűjtött tapasztalatokat ott is fel tudjuk használni. Folytatjuk tovább a felkészülési programot, már keressük a legjobb megoldásokat. Az biztos, hogy nyártól a tervezettnél is sűrűbb lesz a programunk. Annak nagyon örülök, hogy az Azori Ralit későbbi időpontban megtartják, mert 2018-ban itt mutatkoztunk be Skodával az ERC mezőnyben, és rögtön a hatodik helyen végeztünk, 12 Eb pontot gyűjtöttünk” – foglalta össze Herczig Norbert.

A Rali Európa-bajnokság 2021-es versenynaptár tervezete:

77th Rally Poland (murva), június 18-20.

Rally Liepāja (Lettország, murva) július 1-3.

Rally di Roma Capitale (Italy, aszfalt), július 23-25.

50th Barum Czech Rally Zlín (aszfalt), augusztus 27-29.

Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugália, murva), szeptember 24-26.

Rally Hungary (aszfalt), október 22-24.

Rally Islas Canarias (aszfalt), november 18-20.

55th Azores Rallye (murva) – még nincs új időpont

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük