Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek
Újult erővel… és számos változtatással a háta mögött vág neki Somogyi Zoli a kazincbarcikai futamnak. Egyik ilyen váltás a navigátor lesz, aki nem más…mint... Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek

Újult erővel… és számos változtatással a háta mögött vág neki Somogyi Zoli a kazincbarcikai futamnak. Egyik ilyen váltás a navigátor lesz, aki nem más…mint Zoltán Kevin.

Mi történt veletek az oroszlányi csata óta?
– Próbáltam fejben összerakni, hogy mi a helyes irány számomra, és ennek tekintetében vannak változások a csapatomban. Új szervizháttér gondoskodik az autó felkészítéséről és a versenyen való szerelésről. Így apró darabokra lett szedve a járgány, megadva az esélyt arra, hogy ez egy jó autó… és tudja azt, amire én vágyom. Szóval reményeim szerint minden adott egy klassz hétvégi teszteléshez, ahonnan sok új tapasztalattal gazdagodva szeretnénk távozni.

Elárulod a navigátor nevét, mert nem szerepelt a nevezési listán.
Annyi az új felállás a hétvégi kazincbarcikai mókánkhoz, hogy egy új navigátorral megyek, a Zoltán Kevinnel… vagy alias „Kisbuszos” ahogy sokan ismerik. Szóval együtt csapatjuk majd, és tanítgatom a navigálásra, mert ő ugye egyébként pilóta, de nem újdonság számára az anyósülés sem. Az oroszlán része a velem való versenyzésnek, hogy ugye én nagyon-nagyon pontosan kérem vissza az itinert, szóról-szóra…ahogy felírtuk. Ezért a lecke fel lesz adva mindkettőnknek.

Ezen kívül más elvárás, mondjuk a BMW-vel szemben?
– Nagyon sok alkatrész cserés volt a versenyautóban, tehát szépült és újult. Kapott egy új kipufogó rendszert, komputert, futóművet hátulra, dugók cserélve lettek…tehát számos fejlesztésen esett át a kocsi. Kicsit kicicomáztuk, és el is jött az idő, hogy megkapja az éles bevetést. Természetesen a helyes futómű és egyéb technikai beállítások kerülnek ezen a futamon előtérbe, hogy végre valóban egy jót autózhassunk.

A fentiek tekintetében mik a hétvégi céljaitok?
– Az elsődleges cél, hogy egy frankón beállított kocsit kapjunk a futam végére. Nem időre megyek, hanem fékerőt, futóművet, gumikat, guminyomást próbálgatom majd, hogy leginkább az én kezemre-lábamra legyen állítva. Mivel a zempléni rajtvonalnál is szeretnénk ott állni, ezért ez egy teszt lesz már a nagyobb volumenű viadalra.

Reklámpartnereink:
Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.; Perfekt Beton Kft.; Metró Beton Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Somogyi Zoli

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük