Rigó Fotó

Ahol lencsevégre kerül minden, ami rally

Zsírpapa valamennyire kontrollálta a helyzetet Zsírpapa valamennyire kontrollálta a helyzetet
Az abszolút harmadik helyet szerezte meg Zsíros Imre és Mészáros Sándor a Salgó Rally historic értékelésében Lada VFTS-sel. Bár Zsírpapa szerint mindig volt valami... Zsírpapa valamennyire kontrollálta a helyzetet

Az abszolút harmadik helyet szerezte meg Zsíros Imre és Mészáros Sándor a Salgó Rally historic értékelésében Lada VFTS-sel. Bár Zsírpapa szerint mindig volt valami gyíkja a versenynek, ami elvette a kedvét, az ellenfelekkel jó hangulatot teremtettek. 

„Az utolsó gyorsra úgy mentünk fel, hogy 8,5 másodpercre volt előttünk Magos Peti a Subaruval – magyarázta Zsírpapa. – Na mondom, én azt most ledolgozom. A negyedik kanyarban, egy bukkanó jobb után esel le a francba, ami ráadásul kihordásosabb volt, mint ahogy számítottam. 180 körül elúszott a VFTS…  

Nagyon kicsi volt az esélye, hogy nem borulunk fel, de valahogy kontrolláltam a helyzetet és még fentről is lenyúltak, úgyhogy ketten megfogtuk. Az volt a baj, hogy ötödik telin mentünk, és már nem tudtam hová nyomni a gázt, hogy kihúzzon. Utána elengedtem, mondom, a Mecsek előtt már csak nem dobunk egy TK-t. Ha egy kicsit lassabban kezdek, akár a második hely is meg lehetett volna.”

A verseny előtti nyilatkozatában két dolgot ígért Zsírpapa, hogy átnyomja ötödikben és hogy megveri Wirtmannt. 

„Át is nyomtam és meg is vertem. Egyszer! A 7-es gyorson Mátraalmáson, amikor áttoltam, mint a barom. Olyan agyatlanul jöttem, hogy a féktávon még levegőben volt az autó. Csak a jobb első volt lent. Kollár (Attila) le is fényképezte. Nagyon jó kép lett! 

Több gyorsaságin nem bírtam az Öreggel (Wirtmann-nal). Nagyon ment. De a többiek is, Kreicsi Bálint a BMW-vel egyre ügyesebb, Magos Peti a Subaruval szintén nagyon gyors. Mind a négyen mentünk, mint a barom, mindenki meg akarta nyerni, úgyhogy a versenyzők között nagyon jó volt a hangulat.

A verseny nem volt olyan jó, mindig volt valami gyík, amivel elvették a kedvünket. Az a hét kilométer murvás etap sem hiányzott. De Zagyvaróna nagyon jó volt. Nincs olyan versenyző, aki ne szeretné azt a pályát.”

Zsírpapa nem csak a saját ellenfeleit emelte ki, de a Salgó Rallyn pályafutása első abszolút győzelmét szerző Csomós Mixit is méltatta. 

„Le a kalappal Mixi előtt, eszméletlenül jókezű gyerek, nagyon ügyes és baromi alázatos. Figyeld meg, hogy még bajnok lesz belőle.”

Zsírpapa, úgy tűnik, még a gyíkokkal teli Salgón is új lendületet kapott és már most a Mecsek Rallyra spórol, amiben segítségére van az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft.

„Ez most ilyen verseny volt, majd a Mecseken jobb pályák lesznek. Addig kivágom a padlólemezt, hogy tovább tudjam nyomni a gázt a VFTS-ben, mert most már nem csak Wirtmann-nak, de Magosnak is megígértem, hogy megverem.” 

Még nincs hozzászlólás.

Legyen Tiéd az első.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük